Ferencváros: ismertek az új edző stábjának tagjai – HIVATALOS

Ferencváros: ismertek az új edző stábjának tagjai – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a Ferencváros a minap Máté Csaba helyére Dejan Sztankovicsot nevezte ki az új vezetőedzőjének…

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

A Ferencváros a keddi napon hivatalos oldalán keresztül arról is beszámolt, hogy az újonnan kinvezett vezetőedző, Dejan Sztankovics munkáját pályaedzőként Nenad Szakics és Leandro de Almeida fogja segíteni, továbbá a szerb szakemberrel érkezett a szakmai stábba Federico Pannoncini erőnléti edző, valamint Vincenzo Sasso videóelemző is.

Az újonnan kinevezett 44 éves tréner az elmúlt idényben októbertől az olasz bajnokságból kieső Sampdoriát irányította. Sztankoviccsal a csapat 32 meccsből mindössze hármat nyert meg, így kiesett a Serie A-ból. Azelőtt közel három éven át a Crvena zvezda edzője volt, mellyet három szerb bajnoki címet és két szerb kupát nyert, miközben 134 mérkőzésből 105-öt megnyert húsz döntetlen és kilenc vereség mellett.

Sztankovics annak idején aktív játékosként karrierje nagy részét a Serie A-ban töltötte, hiszen a keménykötésű középpályás a Lazio (1998-2004) és az Inter (2004-2013) futballistája volt. Tagja volt az ezredforduló idején bajnoki címet nyerő római gárdának, a milánóiakkal pedig öt scudettót nyert, és a 2010-es triplázásból is kivette a részét.

Ugyanakkor a zöld-fehérek tájékoztatásából egyelőre nem derült ki, hogy Máté Csaba milyen minősítésben és egyáltalán folytatja-e a munkáját a klubnál.

fociclub