Lisztes Krisztián a Bundesligában folytatja – HIVATALOS

Lisztes Krisztián a Bundesligában folytatja – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően az Eintracht Frankfurt jövő nyártól valóban megszerezte a Ferencváros tehetségének játékjogát…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros hivatalos oldalán erősítette meg, hogy az Eintracht Frankfurt 2024 nyarától megvásárolja a zöld-fehérektől Lisztes Krisztián játékjogát.

A 18 éves támadó középpályás 2022. májusában debütált a profik közt, az elmúlt szezon második felében pedig fiatal kora ellenére rendszeres beugróként meggyőző teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. Az egykori ferencvárosi közönségkedvenc, idősebb Lisztes Krisztián fia tavaly áprilisban a Fehérvár ellen csereként beállva duplázott, majd a bajnokság hajrájában a Vasas, az Újpest és a Kisvárda ellen is eredményes volt. Időközben debütált Gera Zoltán irányítása alatt a magyar U21-es válogatottban is, Szlovákia ellen rögtön győztes góllal. Jó formáját ősszel is folytatta, az újonnan indult kiírás első négy meccsén kétszer talált be.

Lisztes a 2022-2023-as szezon végén az MLSZ Rangadó-gáláján megkapta az Év felfedezettje díjat.

A fiatal játékos a Ferencváros első csapatában mostanáig 21 találkozón hét gólt szerzett.

A zöld-fehérek honlapja kiemelte, hogy a klub Muhamed Besic, Nagy Ádám, Somália, Myrto Uzuni és Aissa Laidouni után újabb játékost értékesített topligába.

 fociclub