Élet+Stílus: Hobo reagált Schuster Lóránt facebookos beszólására

Élet+Stílus: Hobo reagált Schuster Lóránt facebookos beszólására

Egy váratlan fordulattal meghívta a P. Mobil vezetőjét a jubileumi koncertjére.

Nem hagyta szó nélkül a P. Mobil vezetője, hogy Hobo megkapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját, és a Facebookon közétett posztja elég jól jelezte, hogy a két zenész kapcsolata rég megromlott. Schuster Lóránt ugyanis egy Friedrich Engelsről szóló kiadvány címlapját tette közzé, amelynek az egyik szerkesztője volt az akkor 25 éves Hobo, mégpedig ezzel a szöveggel: „Hosszú az út a csúcsig (lts’ a long way to the top). Ezzel az AC/DC szám címmel gratulálok Földes Lacinak az életmű díjához. Mellékelve egy képet, hogy a történet honnan indult.”

A Facebook-üzengetést most Hobo is tovább görgette, és meghívta Schustert a február 10-ei jubileumi Vadászat című koncertjére a Papp László Budapest Sportarénába.

Volt időszak, amikor a két zenész együttműködése kifejezetten termékeny volt. Hobo írta a P. Mobil számos nagy slágerének és a Honfoglalás című albumuknak a szövegét, a P. Mobil pedig még a Hobo Blues Band megalakulása előtt kísérte Hobót a koncerteken, a Kopaszkutya című filmben pedig egy fiktív közös zenekarban játszottak.

HVG