Barca: kiderült, milyen feltétekkel engedték el az átigazolási hajrában a válogatott játékost!

Barca: kiderült, milyen feltétekkel engedték el az átigazolási hajrában a válogatott játékost!

Mint arról mi is beszámoltunk, az FC Barcelona az átigazolási hajrában elengedte tehetséges fiatal játékosát Ez Abdet a Betis együtteséhez. A marokkói válogatott szélső játékjogáról végleg lemondott ugyan a Barca, ám a sokakat meglepő átigazolást követően kiderült, hogy alaposan bebiztosította magát a katalán sztárcsapat.

A két klub hivatalos közlemény szerint a Barca 7,5 millió eurót kapott a 21 esztendős játékosért, akinek a Betisnél 2028 nyaráig szóló szerződésébe belefoglalták, hogy a katalánoknak a következő két idényben opciós joguk van Abde visszavásárlására, aminek az összegét 20 millió euróban határozták meg.

Továbbá a Barca még anyagilag is jól járhat a hétszeres marokkói válogatott játékos karrierjének további kiteljesedésével, hiszen a jövőbeni átigazolási díj 50%-a megilleti a katalánokat.

A spanyol állampolgársággal is bíró Ez Abde az Elche, majd a Hércules együtteseinél pallérozódva 2021 nyarán került a Barca B keretéhez, majd idővel, Xavi érkezésével a villámgyors szélső 14 mérkőzésen a felnőttek között is bemutatkozott. Érdekesség, hogy La Liga új idényében kétszer is játszott a Barcában, ekkor még sokan azt gondolhatták, hogy marad a katalánok keretének a tagja.

fociclub