Vetélytárstól igazolt a Fehérvár – HIVATALOS

Vetélytárstól igazolt a Fehérvár – HIVATALOS

A MOL Fehérvár a Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg balhátvédjével erősített a hazai piaczárás napján…

 

A MOL Fehérvár megerősítette, hogy a klub alkalmazásában folytatja pályafutását a Zalagerszeg védője, Gergényi Bence.

A 25 esztendős balhátvéd a Budapest Honvéd akadémiáján nevelkedett, majd Szegeden futballozott, 2018 óta állt a zalaiak alkalmazásában. A sokoldalú Gergényi menet közben megfordult a ZTE-vel együttműködésben álló szlovén Naftánál, de azóta jobbára az egerszegieket erősíti. A csapat színeiben 137 mérkőzésen lépett pályára, melyeken öt gólt szerzett és 16 alkalommal adott előkészítést társainak.

Gergényi az elmúlt szezonban abszolút alapembernek bizonyult, hiszen a fenti terméséből három találatot és hat gólpasszt a 2022-2023-as idényben szerzett 29 pályára lépés alatt.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ma. A hozzám közel állókkal átbeszéltük, hogy óriási lehetőség és előrelépés a karrieremben az, hogy a Vidiben futballozhatok a jövőben. Rendkívül motiváltan érkeztem, alig várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz és túllegyek az első vidis edzésemen” – mondta a szerződés aláírása utáni pillantokban Gergényi.

“Zeke Márió távozásával mindenképp szerettük volna a balhátvéd posztot megoldani, elsősorban pedig magyar játékosban gondolkoztunk. Bence már több alkalommal is bizonyította, hogy megbizható, jó játékos. Nagyon pozitív volt számunkra, hogy az első pillanattól kezdve érezhető volt a beszélgetések során az, hogy Bence nagyon szeretne itt, Székesfehérváron futballozni. Örülök annak, hogy csatlakozott hozzánk, biztos vagyok benne, hogy rövid idő alatt hasznos tagja lesz a Vidinek” – tette hozzá Juhász Roland sportigazgató.

fociclub