Virth Balázs: Milák felkészülési tervének 90 százaléka már készen áll

Virth Balázs: Milák felkészülési tervének 90 százaléka már készen áll

MH/MTI
2023. szeptember 4. hétfő. 21:21

Milák nem indult a fukuokai világbajnokságon, mert sem fizikálisan, sem mentálisan nem volt olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Később arról beszélt, hogy szüksége volt a feltöltődésre, és úgy érzi, karrierje során három, négy vagy öt olimpiai bajnoki cím van összességében a fejében.

A Milák Kristóf által hétfőn bejelentett visszatérése után edzője, Virth Balázs is megszólalt.  

„Az első makrociklus arról fog szólni, hogy az állóképességet, a konditeremben pedig az erőt visszaszerezze. Nyilván lesznek olyan felhozó versenyek, amelyeken láthatjuk majd, de a fő számában, illetve olyan versenyen, ahol ténylegesen meg tudja mutatni magát, csak akkor fogjuk odaállítani, amikor olyan formában van, hogy tudja hozni azt, amit tőle elvárnak” – mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére Virth Balázs, Milák edzője, aki a tokiói olimpia után kezdte el a közös munkát az úszóval.

Hozzátette, hogy ezek a felhozó versenyek még nem publikusak, de a felkészülési terv 90 százaléka már készen áll, ebben pedig fontos szerepet játszik a jövő évi Európa-bajnokság, amelyről még nem tudni, megrendezik-e.

Virth megerősítette, hogy minden a jövő évi párizsi olimpia körül forog majd.

Írta a Magyar Hírlap