A foci mindenkié: Budapest 150 futballfesztivál lesz szombaton a Margitszigeten

A foci mindenkié: Budapest 150 futballfesztivál lesz szombaton a Margitszigeten

MH/MTI
2023. szeptember 4. hétfő. 16:48

Budapesten játszották az első hivatalos magyarországi labdarúgó-mérkőzést, a Margitszigeten pedig válogatott találkozót is rendeztek: e két tény adta az apropóját és a helyszínét a szombati Budapest 150 Futballfesztiválnak. A belépés díjtalan, a nap mottója: #afocimindenkié.

A műsort a fővárosi cégek kispályás futballkupája nyitja, majd a kárpátaljai menekült gyermekek barátságos mérkőzésére kerül sor, miközben öt ügyességi versenyben – óriásdarts, célba rúgás, rúgássebesség, fejelés, akadálypálya – is vetélkedhetnek a kilátogatók. Érdemes lesz „ötpróbázni”, mivel értékes díjakat nyerhetnek, akik mind az öt számot teljesítik.

A nap „főmérkőzésén” az eseménypartner Magyar Labdarúgó-szövetség öregfiúk válogatottját a korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre vezeti, az ellenfél pedig a már Puskás-Dallos Peti csapatkapitányságával futó, több évtizedes hagyományaira büszke színészválogatott lesz.

A 16 órakor kezdődő, kétszer 30 perces találkozót két ismert szpíker közvetíti a régi időket megidézve az oldalvonal mellől: Petur András műsorvezető és Hrutka „Rudi” János volt válogatott labdarúgó.

A szervezők játékos programokkal – például ugrálóvár, arcfestés – is készülnek az egész napos eseményre.

Írta a Magyar Hírlap