Élet+Stílus: Folyóba ugrott egy olasz étteremtulajdonos, miután nyílt médiahadjárat zajlott ellene

Élet+Stílus: Folyóba ugrott egy olasz étteremtulajdonos, miután nyílt médiahadjárat zajlott ellene

Olasz politikusok szerint ez egy újabb bizonyíték arra, milyen erős hatása van a közösségi médiának.

Öngyilkosságot követett el az ellene irányuló média- és kommenthadjárat miatt egy olasz étteremtulajdonos, írja az Ansa.it.

Giovanna Pedretti, a Lodiban lévő Le Vignole étterem tulajdonosa előbb január 11-én közzé tett a közösségi médiában egy képet egy olyan állítólagos üzenetváltásról, amely egy vendég és az étterem vezetője között zajlott az étterem Google-ös értékelési felületén. A vendég amiatt panaszkodott, hogy melegekkel és egy mozgássérülttel kellett együtt ennie a pizzáját az étteremben, mire a tulajdonos helyre tette, és kifejezésre juttatta, hogy ilyen gyűlölködő vendégeket nem látnak szívesen.

A panaszról azonban kiderült, hogy maga Pedretti írta, mert az étterem felfutását remélte tőle. A nőt azonban lebuktatta egy gasztroblogger és influenszer Selvaggia Lucarelli és párja. Az ügyet felkapta a média, és egy olasz közszolgálati csatorna is kiment az étteremhez, ahol Pedretti nem tudott értelmes magyarázatot adni a vádakra.

[embedded content]

Mara Bizzotto az Északi Liga nevű párt vezetője úgy nyilatkozott, úgy kezelte a blogger és a tévé az állítólagos kritikát, mintha az legalábbis a Watergate-botrány lenne, és csak remélni tudja, hogy azok, akik ennyi sarat dobáltak Pedrettire most már inkább tisztességesen hallgatnak a dologról.

A Liga hivatalos vizsgálatot akar indítani a tévécsatorna ellen, akik tudósítottak az esetről, mert úgy viselkedtek a hamis poszt történetével, mintha az évszazád botránya lenne, ezzel pedig lincshangulatot teremtettek. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is egyetértett azzal, hogy egy közszolgálati műsorszolgáltató nem engedheti meg ezt magának.

A Silvio Berlusconi által korábban vezetett Forza Italia is kijelentette, hogy az eset rávilágít arra, milyen erős hatása van a közösségi médiának és itt az ideje megfékezni az azt gyűlölködésre használókat.

Pedrettiről halála után családja és barátai úgy nyilatkoztak, nem voltak anyagi problémái. Autójában vérnyomokat találtak, feltehetően felvágta az ereit mielőtt az észak-olaszországi Lambro folyóba ugrott és megfulladt.

HVG