Élet+Stílus: Az utolsó Epstein-akták szerint az egyik áldozatnak le kellett feküdnie egy „jól ismert miniszterelnökkel”

Élet+Stílus: Az utolsó Epstein-akták szerint az egyik áldozatnak le kellett feküdnie egy „jól ismert miniszterelnökkel”

Az aktákból kiderül, hogy Jeffrey Epstein semmire nem volt hajlandó válaszolni, még arra sem, hogy ismeri-e a saját barátnőjét.

Nyilvánosságra hozták az Epstein-akták ötödik, egyben záró részét. Az 1400 oldalas dokumentumok között szerepel többek között Epstein és barátnője, Ghislaine Maxwell vallomása is. A záró aktákból kiderül, hogy Epstein nem volt hajlandó válaszolni az ügyvédek kérdéseire, így arra sem, hogy az ügyben érintett híres embereket megzsarolta-e.

Az elmúlt napokban több, az Epstein-ügyhöz köthető dokumentumot hoztak nyilvánosságra az egyik egykor szexuálisan kihasznált áldozat, Virginia Giuffre által kezdeményezett per részeként.

A kihallgatás során Giuffre ügyvédje megkérdezte Epsteintől, hogy megmondták-e a nőnek, hogy az András herceghez hasonló befolyásos férfiakkal folytatott állítólagos szexuális együttléteiről készítsen „részletes jelentést”, és hogy volt-e Epsteinéknek zsarolási szándékuk.

A BBC beszámolója szerint Epstein nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre, többször is csak az „ötödik” szót ismételgette, ötszáznál is többször. Ezzel arra az ötödik alkotmánymódosításra utalt, amely alapján senki nem kötelezhető arra, hogy önmagára terhelő vallomást tegyen. Még azt sem volt hajlandó elárulni, ismeri-e Ghislaine Maxwellt, aki a barátnője volt.

András yorki herceg korábban azt mondta, nem emlékszik arra, hogy valaha is találkozott volna Giuffre-vel, aki ellenben azt állította, többször is arra kérték, hogy szexeljen vele. A kedden nyilvánosságra hozott, 2016-os vallomásában Giuffre azt mondta, hogy 10 ezer és 15 ezer dollár közötti összeget kapott a herceggel folytatott szexuális együttlétért. Egyúttal arról is beszélt, hogy egy állítólagos médiaszervezet 160 ezer dollárt fizetett neki két cikkért és egy fotóért, amelyen András herceggel látható. Giuffre azt cáfolta, hogy valaha is „elnökökkel” folytatott volna szexuális aktust, de azt állította, volt, hogy arra vették rá, szexeljen „egy ismert miniszterelnökkel”. Az ismert miniszterelnök nevét nem árulta el.

Giuffre elmondása szerint volt egy másik személy is, akit – András herceg mellett – hercegként mutattak be neki és akinek Dél-Franciaországban eladták. A nő a kihallgatás során többször sem volt képes felidézni az állítólagos szexuális együttlétek helyét és idejét, ugyanis saját bevallása szerint akkoriban xanaxot és ecstasyt használt, emellett ivott és füvezett.

A nő több férfit is megnevezett, akikkel állítólagosan szexelnie kellett a nőnek – többek között Alan Dershowitz, a Harvard jogi professzora, Les Wexner, a Victoria’s Secret vezetője, Glenn Dubin milliárdos befektető és George Mitchell, az Egyesült Államok volt szenátora. 2022-ben végül Giuffre ejtette a Dershowitz elleni vádakat, majd később elismerte, hogy „talán hibát követett el a férfi beazonosításakor”. Valamennyi férfi tagadta az ellenük felhozottakat. Giuffre azt is elmondta, hogy Marvin Minsky amerikai informatikusnak és Jean-Luc Bruel francia modellügynöknek is eladták. Minsky 2016-ban meghalt, Brunel pedig 2022-ben öngyilkos lett egy párizsi börtönben.

Az Epstein-ügyről korábban többször is írtunk már, illetve ebben a cikkünkben azt bontottuk ki, ki is az a Jeffrey Epstein és mégis mit jelent a vele kapcsolatos listára felkerülni.

https://hvg.hu/elet/20240105_Jeffrey_Epstein_per_nevek_lista_Bill_Clinton_Donald_Trump_Michael_Jackson_Stephen_Hawking_Andras_herceg_Jimmy_Kimmel

HVG