Németország több mint 10 tonnányi segélyszállítmányt küldött a Gázába

Németország több mint 10 tonnányi segélyszállítmányt küldött a Gázába

MH/MTI
2024. január 9. kedd. 18:21
Frissítve: 2024. január 9. 18:33

Annalena Baerbock német külügyminiszter több mint 10 tonnányi segélyszállítmányt adott át kedden az egyiptomi Vörös Félholdnak, hogy továbbítsa a Gázai övezetben élő palesztin civileknek.

Baerbock egy Airbus A400M katonai szállító repülőgéppel érkezett el-Arísba, a földközi-tengeri észak-sínai kormányzóság fővárosába, ahonnan útja egyenesen Rafahba vezetett. Baerbock Rafahba tervezett látogatását biztonsági okokra hivatkozva mindvégig titokban tartották.

A többségében palesztinok lakta Rafah az Egyiptomot és a Gázai övezetet elválasztó határvonalon fekszik, és határátkelőhelyként kulcsfontosságú szerepet tölt be a Gázai övezetbe szánt segélyszállítmányok eljuttatásában.

A német külügyminisztérium csaknem 40 raklapnyi adományát a német fegyveres erők rakodták be a repülőgépbe az alsó-szászországi Wunstorfban. A matracokból, takarókból, hálózsákokból és tábori ágyakból összekészített szállítmányt a Vörös Félhold munkatársai rakodják ki, szétosztásukért a tervek szerint egy norvég civilszervezet felel majd.

Írta a Magyar Hírlap