Világ: Véletlenül agyonlőtt az izraeli rendőrség egy hároméves palesztin kislányt Kelet-Jeruzsálemben

Világ: Véletlenül agyonlőtt az izraeli rendőrség egy hároméves palesztin kislányt Kelet-Jeruzsálemben

Egy eltévedt golyó találta el a kislányt, akinek az életét már nem tudták megmenteni.

Izrael háborúban

Kitört az újabb háború a Gázai övezetben, miután a Hamász palesztin terrorszervezet 2023. október 7-én megtámadta Izraelt. A brutális akcióban és az arra adott izraeli válaszcsapásokban ezrek haltak meg. A Hamász több mint kétszáz civilt ejtett túszul, akikért cserébe palesztin foglyok szabadon bocsátását követelik. A fogolycseréket, a tűzszüneti megállapodást és a konfliktus más fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.

Az izraeli rendőrség közlése szerint a biztonsági erők szolgálat teljesítése közben lőttek agyon tévedésből egy hároméves palesztin kislányt, írja a The Times of Israel. A legelső hírek még egy négyéves gyerekről szóltak.

A tájékoztatás szerint egy autó, amelyben egy palesztin férfi és egy nő utazott, a ciszjordániai Biddu városa közelében lévő ellenőrző pontnál gázt adott és elütött egy határrendőrt. A rendőr könnyebb sérülést szenvedett.

A gázolás után a rendőrök tüzet nyitottak az autóra, és mindkét utast agyonlőtték. Ekkor találta el egy eltévedt golyó azt a kislányt, aki egy arra közelekedő járműben utazott. A palesztin kislányt nem lehetett megmenteni, a helyszínen életét vesztette.

Nyitóképünk illusztráció.

HVG