Itthon: Varga Judit megtalálta, miben hasonlít Magyarország Texasra

Itthon: Varga Judit megtalálta, miben hasonlít Magyarország Texasra

Ezzel pedig el is büszkélkedett egy texasi lapnak.

Van több hasonlóság Magyarország és Texas politikája között – állapította meg Varga Judit a The Dallas Express című lapnak adott, és szerdán megjelent interjújában.

Hiszünk a családban, a nemzeti szuverenitásban, nem hisszük, hogy a tömeges illegális migráció hasznos volna az ország jövője szempontjából, és így tovább

– sorolta a lemondott igazságügyi miniszter.

Az amerikai lap megjegyezte: Vargát az első texasi útját az a vágya vezérelte, hogy „kontinenseken átívelően erősítse a konzervatívok közti együttműködést”.

„Barátságokat kell kötnünk, meg kell ismernünk egymást, és közös nevezőt találnunk” – mondta Varga. „A részletekben talán lehetnek különbségek, de ha a valódi elvekről van szó, akkor szerintem értjük egymás szavát” – tette hozzá.

Az egyesült államokbeli bevándorlási válságról beszélve párhuzamba állította Magyarország és az Európai Unió brüsszeli intézményei közötti küzdelmet a Texas és Washington közöttivel, és hozzzá tette:

Nagyon szigorúnak kell lennünk abban, hogy kit engedünk be ebbe a földi paradicsomba.

Az ukrajnai háborúról azt állította: „Több mint 1,5 millió valódi menedékkérőt fogadtunk be Ukrajnából. Biztosítjuk számukra az egészségügyi ellátást, a szállást, az utazást, az utaztatást, bármit, amire szükségük van. Emberek vagyunk, keresztények, van szívünk, és tudjuk, hogy valóságosan létezik ez a súlyos menekültügyi helyzet.”

Az ország déli határaihoz viszont Varga szerint jellemzően nem menekültek, hanem „gazdasági migránsok” érkeznek. „Ők biztonságos országokon keresztül jönnek. Őket sehol nem üldözik, és nem hiszem, hogy emberi jogok közé tartozna az bárhol a világon, hogy valaki rámutat egy országra a térképen, és azt mondja: joga van ott élni.”

„Tavaly csak mi 270 000 illegális bevándorlót állítottunk meg” – büszkélkedett.

Ahogy korábban megírtuk, Amerikában keres új barátokat a lemondott igazságügyi miniszter. Varga Judit nemrég Dallasból posztolt cowgirlként, a jellegzetes kalapban, aztán az is kiderült, hogy Vatikán által gyanús ügyek miatt Amerikába küldött magyar szerzetes tartotta az istentiszteletet, amikor Varga Judit ellátogatott a korábban a kommunizmus miatt Amerikába telepedett magyar ciszterciekhez.

HVG