„Lewisra koncentrálok” – Alonso a bajnokságról

„Lewisra koncentrálok” – Alonso a bajnokságról

A zandvoorti második helye után 33 ponttal áll Sergio Perez mögött az F1-es pontversenyben Fernando Alonso, hiszen a spanyol pilóta Hollandiában megelőzte a mexikóit.

A nyári szünetben Alonso még inkább Lewis Hamiltonnal volt harcban, akit csak egy ponttal előzött meg, a legutóbbi hétvége után viszont már 12 egység az előnye a Mercedes klasszisával szemben.

f1-alonso-hamilton_2

Ennek ellenére a kétszeres világbajnok pesszimistán reagált arra, hogy van-e esélye elkapni Perezt a 2023-as szezon végéig.

„Az nehéz lesz, de nézzük futamról futamra. Szerintem a Checo mögötti 33 pontos hátrány nagy különbség, főleg úgy, hogy ők minden hétvégének úgy vághatnak neki, hogy az első-második hely a cél. Szóval nem romlik a teljesítményük, nem kerülünk közelebb, hogy mondjuk éles csatában lehessünk” – emlékeztetett a reális erőviszonyokra az Aston Martin vezére.

„A mi célunk inkább a konstruktőri bajnokságot érinti, próbálunk mindkét autóval pontokat szerezni és remélhetőleg magunk mögött tarthatjuk a Ferrarit, mert szerintem ők egyre erősebbé válnak. Az egyéni bajnokságban őszintén szólva inkább Lewisra koncentrálok és nem Checóra.”

A konstruktőri bajnokságban a Mercedes a második, negyven ponttal vezet a „félkarú” (Lance Stroll egyéniben csak kilencedik…) Aston előtt, amely 14 egységgel előzi meg a Ferrarit.

Alonso egyébként a Scuderiát most dobogóra várja Monzában és úgy gondolja, hogy ezen a pályán gyorsabb lesz az Astonnál – nyilatkozata itt olvasható!

formula.hu