Tech: Egy ufókutató állítja: a II. világháború kitörése előtt 6 évvel UFO zuhant le Olaszországban

Tech: Egy ufókutató állítja: a II. világháború kitörése előtt 6 évvel UFO zuhant le Olaszországban

Roberto Pinotti, az olasz Nemzeti Ufológiai Központ elnöke szerint több olyan dokumentum is a birtokába került, amelyek szerint 1933-ban azonosítatlan repülő tárgy zuhant le Lombardiában.

A világ az 1947-es roswelli incidens kapcsán kezdett el igazán foglalkozni a földönkívüliek esetleges létezésével, és azzal, hogy az idegen civilizáció a Földre látogathatott. Roberto Pinotti, az olasz Nemzeti Ufológiai Központ elnöke szerint azonban nem a roswelli volt a repülő csészealjak első balesete, másfél évtizeddel korábban Olaszországban is történt egy ilyen incidens – írja az Interesting Engineering.

Pinotti szerint 1933-ban, amikor Benito Mussolini volt hatalmon Olaszországban, az ország területén lezuhant egy azonosítatlan repülő tárgy. Az író, újságíró, ufókutató a Daily Mailnek adta elő a történetet, valamint megmutatta az állításait szerinte alátámasztó bizonyítékokat is.

© Pixabay

Pinotti azt állítja, hogy a baleset Lombardiában történt, és 1996-ban kapott róla néhány eredeti (titkosított) dokumentumot is. Ezeket egy ismeretlen forrás küldte el neki, aki állítólag örökölte a papírokat. Ez a titokzatos rokon – szintén: állítólag – tagja volt annak a rejtélyes osztálynak, amit Mussolini azért állított fel, hogy nyomozzanak a csészealj balesetében.

Az említett dokumentumok között van két távirat. Az egyik teljes hírzárlatot rendelt el a balesettel kapcsolatban, míg a másik megfenyegette az újságírókat, hogy büntetésre és letartóztatásra számíthatnak, ha hírt adnak az esetről. Ezeket állítólag maga Mussolini adta fel.

Egy másik dokumentum a Gabinetto RS/33-ra hivatkozik, ez lenne az a titkos részleg, amely a csészealj után nyomozott.

A dokumentumok között van kézzel írott is, amelyek vázlatot és leírást tartalmaz a lezuhant szerkezetről, amelynek oldalán lőrések voltak. Pinotti szerint a roncsokat Milánó mellett tárolták.

A szerkezet állítólag amerikai kézre került a második világháború során. Ezt bizonyíthatja az akkori amerikai titkosszolgálat emberei 1944-ben állítólag egy harang alakú tárgyra bukkantak Milánó mellett.

Pinotti bevizsgáltatta a kézzel írott dokumentumokat, amelyekről megállapították, hogy valóban az 1930-as évekből származnak. A táviratokat nem vizsgálták meg.

Hogy mi az igazság, az talán sosem fog kiderülni, mindenesetre túl sok a kérdés ahhoz, hogy Pinotti története megálljon.

Nemrégiben egy volt amerikai titkosszolgálati tisztviselő azt állította, földönkívüli űrhajókat birtokol az USA kormánya.

Az Egyesült Államok egyébként nemrég kezdett nagyobb munkába, hogy tisztázza az eddigi ufóészleléseket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos témákkal is foglalkozó Facebook-oldalát.

HVG