Elkészült az új kézilabdacsarnok Makón

Elkészült az új kézilabdacsarnok Makón

MH/MTI
2023. augusztus 31. csütörtök. 12:53

Lázár János építési és közlekedési miniszter az avatóünnepségen azt mondta, az elmúlt tíz évben Magyarországon hatvan tanuszoda és csaknem száz tornaterem, tornacsarnok épült annak érdekében, hogy a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételei rendelkezésre álljanak.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy a gyermekeknek szükségük van a mindennapos testnevelésre, mozgásra. Ha a gyerekek napi egy órát mozognak, sportolnak az nemcsak az egészségi állapotukon látszik meg, hanem lelki és szellemi felkészültségükön is komoly nyomot hagy. „Testi állóképesség nélkül nincs szellemi állóképesség” – szögezte le a miniszter.

Lázár János hangsúlyozta, hisz abban, hogy az iskolának értéket kell közvetítenie. Ezért helyes lépés volt az egyházi intézmények számának a növelése, és helyes, hogy ma már egyre több magyar diák jár egyházi fenntartású nevelési, oktatási intézménybe az óvodás kortól egészen az egyetemig.

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz–KDNP) polgármester kifejtette, a városvezetés azért dolgozik, hogy Makón jó legyen élni, a helyi közösséghez tartozni. A Magyar Kézilabda Szövetség és a kormány támogatásával felépített csarnok mérföldkő a városban megvalósult sportfejlesztések sorában. Nemcsak egy sportkomplexum, mely a város kézilabdacsapatainak szolgálhat otthonul, hanem lehetőséget biztosít a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába járó gyerekeknek és a város többi lakójának is a mozgásra – hangzott el.

A csarnok alapterülete 1728 négyzetméter. A küzdőtér 23×44 méteres, amelyhez 150 ülőhelyes nézőtér és földszintes kiszolgáló blokk – 117 négyzetméteres öltöző és 93 négyzetméteres vizesblokk – kapcsolódik. A beruházás kivitelezője a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. volt.

Szabó „Sonka” László 1955. szeptember 21-én született Makón. A Szegedi Volán és Tisza Volán világhírű beállósa volt, 211-szer szerepelt a válogatottban, ahol 374 gólt szerzett. Tagja volt az 1986-ban Svájcban a világbajnokságon ezüstérmes csapatnak, valamint a moszkvai és a szöuli olimpián negyedik helyet elérő együttesnek. 62 évesen, 2017. november 21-én hunyt el – olvasható egykori klubja honlapján.

Írta a Magyar Hírlap