Kiengedték a börtönből Gypsy Rose-t

Kiengedték a börtönből Gypsy Rose-t

Három évvel hivatalos szabadlábra helyezése előtt kiengedték az amerikai börtönből Gypsy Rose Blanchardot, aki még 2015-ben vallotta magát bűnösnek anyja, Dee Dee Blanchard meggyilkolásának ügyében – közölte csütörtökön a BBC. A fiatal lány történetéről rengeteg cikk, és még dokumentumfilm is készült, amikben kiderül, hogy Gypsyt anyja a pénzért kényszerítette kerekesszékbe. Azt mondta az embereknek, hogy lánya súlyos fogyatékosságban szenved, és egyebek között epilepsziával, leukémiával és izomdisztrófiával küzd.

Objektum doboz

A nő különböző jótékonysági szervezetektől kapott támogatást lánya kezelésére, ezért pedig több tucat orvostól kért segítséget, és gyakran fiatalabbnak álcázta gyerekét, hogy megkapja a szükséges kezeléseket és a szervezetek pénzét. A fiatal lány mindeközben kerekesszékben élte életét úgy, hogy tökéletesen tudott járni, emellett oxigénpalackot kellett használnia annak ellenére, hogy nem voltak légzési problémái.

Gypsy Rose szenvedésének végül barátja, Nicholas Godejohn vetett véget, miután a lány által adott késsel megölte édesanyját, majd mindketten elmenekültek a helyszínről. A fiatalokat végül mintegy ezer kilométerre az otthonuktól, Wisconsinban tartóztatták le. A lány vádalkuval 10 évre csökkentette börtönbüntetését, barátja azonban életfogytig tartó szabadságvesztését tölti.

Írta a Magyar Hírlap