Élet+Stílus: Több életet megmentett, hogy arra jártak a rendőrök, gyerekek is bennéghettek volna egy házban

Élet+Stílus: Több életet megmentett, hogy arra jártak a rendőrök, gyerekek is bennéghettek volna egy házban

Pusztán a véletlenen múlt, hogy nem történt tragédia Kardoskúton, ahol szenteste hatan voltak egy házban, mit sem sejtve arról, hogy perceken belül kigyulladhat az épület.

Rendőrök látták meg, hogy lángba borult egy tanya melléképülete a Békés vármegyei Kardoskúton. A szerencsének köszönhetően a segítség időben érkezett, így senkinek nem esett baja – írja honlapján a rendőrség.

Az Orosházi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja valamivel szenteste után, december 25-én 0 óra 15 perc körül Tótkomlós felől Kardoskút felé tartottak, amikor felfigyeltek arra, hogy az úttól távolabb tűz van – írják.

Egy tanya melléképülete lángolt, a parazsat pedig a körülbelül 5 méterre lévő főépület felé fújta a szél, ahol hatan voltak, köztük két tizenéves gyermek is. A tűzből semmit sem vettek észre.

A körzeti megbízottak kiabálására ébredtek fel és jöttek ki a házból. A férfiak két gázpalackot is kihoztak. A rendőrök hívására az orosházi hivatásos tűzoltók is rövid időn belül kiértek, és megkezdték az oltást. Így végül mindenki megúszta a legkisebb sérülés nélkül.

HVG