Mészáros Lőrinc is beszállt a budapesti skybar-bizniszbe

Limonádét 1490-ért, koktélokat 3500 forinttól lehet kapni.

Panorámateraszos bárral, vagyi skybarral bővült Mészáros Lőrinc naphegyi étterme, a kreatív módon elnevezett Sunhill Bistro – szúrta ki az Mfor. Az étterem annak az Oxygen Wellness központnak az alsó szintjén található, amely szintén az üzletember tulajdonában van és igencsak kedvelt helynek számít a NER-elit körében.

A június végén megnyílt skybar honlapján található bemutatkozás akár Bödőcs Tibor paródiájából is származhatna, legalábbis nehéz nem Mészáros Lőrinc hangján olvasni az olyan sorokat, mint hogy “A nap fénypontja, amikor lemegy a Nap”.

Néhány kivételtől eltekintve a bár nem feltétlenül drágább a hasonló profilú vendéglátóhelyeknél, limonádét 1490 forintért lehet inni, a koktélok többsége 3500-4500 forint közé van árazva, de akad olyan is, amiért 6000-nél is többet kérnek. Egy eszpresszóért 890-et, a teákért pedig 990-et kérnek, aki viszont borozna, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia: a legolcsóbb üveget 9990-ért adják, de ennek háromszorosáért is árulnak, a borlap abszolút rekordere pedig a Dom Perignon pezsgő 160 ezerért. Végezetül 13 százalékos szervízdíjat számolnak fel a számla végösszegéhez.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

HVG