The Telegraph: A nyugati civilizáció belülről számolja fel saját magát

The Telegraph: A nyugati civilizáció belülről számolja fel saját magát

A szerző szerint mára kiderült, hogy a konzervatívoknak, a jobboldalnak volt igaza, a „centrista apukák pedig látványosan tévedtek”. A választók ma már széles körben megértik, hogy a szélsőséges transzpártiság térnyerése sok gyermek megcsonkításához és a nők jogainak csorbításához vezetett. Ez azonban csak egy kis része annak a pusztító ideológiai cunaminak, amelyet a felébredt fanatikusok szabadítottak el.

Vegyük például a nyugati világ legjobb egyetemeit, a politikai korrektségnek nevezett tanok hazáját – folytatta, rámutatva, hogy egy amerikai kongresszusi bizottság kérdésére a Harvard, a Pennsylvaniai Egyetem és a Massachusetts Institute of Technology vezetői nem voltak hajlandók megerősíteni, hogy a zsidók kiirtására való felhívás sérti az egyetemek magatartási kódexét. Ez „a kontextustól függ” –érveltek.

„Ne feledjük, hogy ezek paranoiás helyek, ahol a rasszizmust tiltják, kivéve, ha az a zsidókra, a fehérekre vagy bármely más, védelemre nem érdemesnek tartott csoport tagjaira irányul.”

A kettős mérce szerinte megdöbbentő, de nem véletlen, a woke-ideológia elnyomókra és elnyomottakra osztja a világot. A zsidó embereket „fehérnek” vagy „szinte fehérnek”, tehát elnyomónak minősítik. És erre hivatkozva zöld utat adnak a terrorizmus támogatásának.

De, mint megállapította, nemcsak az egyetemek terjesztik a bűnös gondolatokat, s felelevenítette Greta Thunberg példáját, aki harcos környezetvédőből most hirtelen Izrael kíméletlen kritikusa lett.

Allister Heath hangsúlyozta, az „árukapcsolás” egyszerű: Izrael sikeres és Amerika-barát, tehát „gyarmatosító”, „elnyomó” állam, amelyet el kell pusztítani. A Hamászt, annak ellenére, hogy nőgyűlölők, rasszisták, homofóbok és gyilkosok, sok „felébredt”, hasznos woke-idióta az „elnyomottak” koalíciójához tartozónak tekinti, és ezért nem bírálható.

A szerző végezetül megjegyezte: „Nem lehet véletlen, hogy a wokeizmus térnyerése kéz a kézben jár az amerikai fiatalok körében elharapózó holokauszttagadással. A YouGov felmérése szerint a 18–29 éves amerikai fiatalok ötöde hisz abban, hogy a holokauszt mítosz, amely több mint kétszerese azoknak a 30–44 éveseknek, akik ugyanebben a tévhitben szenvednek. A 18–29 évesek körében további 30 százalék mondta azt, hogy nem tudja, valóban megtörtént-e a holokauszt.”

A woke-rohamosztagosok elszabadítottak egy olyan szörnyeteget, amelyet már nem tudnak megfékezni – zárta sorait.

Írta a Magyar Hírlap