Élet+Stílus: Fordulat a női foci botrányában: a spanyol szövetség a focistát pereli be, akit megcsókolt az elnök

Élet+Stílus: Fordulat a női foci botrányában: a spanyol szövetség a focistát pereli be, akit megcsókolt az elnök

Videófelvétel elemzésével próbálja bebizonyítani a spanyol labdarúgó-szövetség, hogy Jenni Hermoso nem is ellenkezett, amikor Luis Rubiales elnök megcsókolta.

Jogi útra viszi az elmúlt napok nagy futballbotrányát a spanyol labdarúgó-szövetség, miután a világbajnoki cím ünneplésekor Luis Rubiales elnök szájon csókolta Jenni Hermosót. De nem a posztján maradó elnökre küldik rá a jogászokat, hanem a focista ellen indul eljárás – írja a BBC.

Hermoso több platformon is elmondta, hogy nem járult hozzá a csókhoz, Rubiales pedig előbb bocsánatot kért, majd majdnem lemondott, de aztán meggondolta magát, és karaktergyilkosságot emlegetett. A világbajnok csapat 23 játékosa erre válaszul közös nyilatkozatot adott ki arról, hogy bojkottálják a válogatottat, amíg az elnök a helyén van. További 58 focista csatlakozott hozzájuk, és egy férfi is: a Real Betisből Borja Iglesias sem hajlandó a válogatottban játszani.

A szövetség ezek után jelentette be a jogi eljárás megindítását. Most a videófelvétel elemzésével szeretnék bebizonyítani, hogy Hermoso nem ellenkezett, amikor az elnök megcsókolta.

HVG