Világ: A Hamász elengedett két női túszt

Világ: A Hamász elengedett két női túszt

Egyelőre nem tudni, hogy a terroristák miért engedték el hamarabb a két nőt, mint azt a másik 6-8 túszt, akiknek a szabadon bocsátása szintén esedékes a tűzszünet fenntartása érdekében.

Izrael háborúban

Kitört az újabb háború a Gázai övezetben, miután a Hamász palesztin terrorszervezet 2023. október 7-én megtámadta Izraelt. A brutális akcióban és az arra adott izraeli válaszcsapásokban ezrek haltak meg. A Hamász több mint kétszáz civilt ejtett túszul, akikért cserébe palesztin foglyok szabadon bocsátását követelik. A fogolycseréket, a tűzszüneti megállapodást és a konfliktus más fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.

A Hamász elengedett két női túszt – írja az IDF közleményére hivatkozva a BBC. Az izraeli haderőt a Vöröskereszt értesítette, akiknek átadták a 21 éves francia–izraeli kettős állampolgár Mia Schemet és a 40 éves Amit Soussanát.

Schemet a Supernova Sukkot Gathering nebű Re’im melletti fesztiválról rabolták el a Hamász fegyveresei és közben megsebesült a karján. Schemről a fogsága alatt egyetlen videófelvétel készült, azon az látható, amikor a sebét ellátják, mialatt a háttérben jól hallható Gáza izraeliek általi bombázása.

A jogász Amit Soussanát a Kfar Aza-i kibucban található otthonából rabolták el. Egyelőre nem tudni, hogy miért engedte el a Hamász a két nőt hamarabb, mint azt a másik 6-8 túszt, akiknek az elengedése esedékes lenne a nap folyamán, már ha a terroristák fenn akarják tartani az Izraellel kötött tűzszünetet.

A túszok mostanra már megérkeztek Izraelbe.

HVG