Nagy bajban Biden

Nagy bajban Biden

Ahogy nemrég a Mandiner is beszámolt róla, a Financial Times közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak 70 százaléka negatívan ítéli meg az elnök gazdaságpolitikáját. Továbbá az amerikai szavazók mindössze 14 százaléka gondolja úgy, hogy anyagilag jobb helyzetben van, mint Joe Biden hivatalba lépésekor.

A rossz vélemény nem alaptalan, korábban mi is beszámoltunk róla, hogy számos pénzügyi mutató negatív képet mutat az Egyesült Államokban. A statisztikák szerint a háztartások valós mediánjövedelme 2022-ben 74 580 ezer dollár volt, ami 2,3 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. A gyermekek kiegészítő szegénységi mutató pedig 7,2 százalékponttal 12,4 százalékra ugrott 2022-ben.

A magas infláció miatt felszökő kamatok miatt a kisebb és közepes cégek nagy bajba kerültek, valamint ez az ingatlanhoz jutást is megnehezíti az amerikaiak számára.

Az államadósság is rekordszintre emelkedett, és immár meghaladta a 32 ezer milliárd dollárt, ennek finanszírozása pedig hosszú távon még nagyobb terhet fog róni az amerikai költségvetésre. A gazdaságra ráerőszakolt program összesen több mint 1,5 ezermilliárd dollárnyi pluszkiadással terhelte az amerikai adófizetőket – írta az Origo. A portál szerint ezeken a területeken a Bidenomics kudarcot vallott,

a Demokrata Párt pedig semmit nem tesz azért, hogy ezt kijavítsa,

ezért nem véletlen, hogy egyre népszerűtlenebb Joe Biden.

Írta a Magyar Hírlap