Geert Wilders, aki megváltoztathatja a háború végkimenetelét

Geert Wilders, aki megváltoztathatja a háború végkimenetelét

A hollandiai választások kezdetben nem keltettek nagy érdeklődést Oroszországban. És nem véletlenül. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy Hollandia az európai integráció egyik alapító országa, az Európai Unió egyik fő donora. Nagyon szoros kapcsolatokat ápol az Egyesült Államokkal, és valójában egyfajta „híd” az angolszászok és a kontinentális Európa között. Végezetül, a „tulipánország” hosszú évek óta Oroszország tíz, sőt néha a három legnagyobb kereskedelmi partnere között van – írta az eadaily.com.

A hollandiai választásokon Geert Wilders került ki győztesként, ez egy hatalmas pofon most az Európai Unió számára. Ő Ukrajna felfegyverzésének és az iszlám bevándorlásnak a leállítását támogatja. És összességében a különböző euroszkeptikusok a szavazatok több mint felét kapták. Oroszország számára pedig egy ilyen hollandiai „politikai földrengés” optimizmusra ad okot.

Mint ismeretes, Geert Wilders többször követelte a Hollandiába irányuló muszlim bevándorlás teljes betiltását, és a holland útlevelek visszavonását azoktól, akik a saría törvényei szerint akarnak élni.

Mindehhez hozzáadódik, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy Hollandia lépjen ki az Európai Unióból, és hogy az eurót váltsa fel a megszűnt gulden. Végezetül Wilders kategorikusan ellenzi az Ukrajnának nyújtott támogatást és a konfliktusban való hollandiai részvételt. Az Egyesült Államokat is szidja, amiért beavatkoznak más országok ügyeibe.

Oroszország számára a holland választások ilyen kimenetele meglehetősen jónak tűnik, annak ellenére, hogy az országban nincs jelentős oroszbarát politikai erő.

Írta a Magyar Hírlap