Ha nem lett volna elég az alap, máris 850 lóerős példányt faragtak az új Mustangból

Az amerikai tuningipar egyik legismertebb műhelye nem hagyhatta ki a lehetőséget, hogy a legfrissebb Mustanot is átdolgozza.

A texsasi Hennessey az első tunerek között van, amely a 2024-es Ford Mustangot kezelésbe vette. A negyedik generációs, Coyote 5.0 literes motor alapvetően 500 lóerőre és 567 Newtonméter nyomatékra képes, amit az amerikai cég megfejelt egy kompresszorral. Az erőforrás így máris 850 lóerőt és 884 Nm-t ad le, amely teljesítményt egy hatfokozatú Tremec kézi váltó vagy a Ford saját 10 fokozatú automata váltója juttat a hátsó kerekekhez.

©

A Hennessey egyéb módosításai közé tartoznak a nagyobb teljesítményű üzemanyag-befecskendezők, a nagy áramlású légszűrő rendszer, egy új, nagyobb teljesítményű üzemanyag-szivattyú és a motorvezérlő rendszer szoftverfrissítése. Az eredmény egy olyan Mustang Dark Horse, amely mintegy 70 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt, mint a szériaautó – írja a projekt kapcsán a Motor1 oldal.

A tuningcsomagos autó árait még nem jelentették be, de az első ilyen példányok 2023 negyedik negyedévére készülhetnek el.

A Ford alapesetben 59 270 dollárt (19,6 millió forint) kér a 2024-es Mustang Dark Horse-ért és 63 265 dollárt (21 millió forint) a Dark Horse Premiumért. A Dark Horse-ot szigorúan kupéként árulják, nincs belőle kabrió változat, viszont már azt is tudni lehet, hogy lesz kifejezetten versenypályás vérvonala is, Mustang Dark Horse S és Dark Horse R neveken.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG