Bundesliga: az Intertől igazolt válogatott szélsőt az Union Berlin! – hivatalos

Bundesliga: az Intertől igazolt válogatott szélsőt az Union Berlin! – hivatalos

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin hivatalos közleményében tudatta, hogy szerződtette az Internazionale rutinos szélsőjét, Robin Gosenst… 

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Az Union Berlin hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy leigazolta az Internazionale szélsőjét, Robin Gosenst. A tapasztalt német válogatott játékossal 2028 nyaráig szóló szerződést kötött a fővárosi gárda, illetve 13 millió eurót fizetett érte. Gosens egyébként hat évet követően távozott Olaszországból. 

Robin Gosens 2017 nyarán az Atalanta jóvoltából került a Serie A-ba, a bergamói klub a Heracles Almelotól igazolta le mindössze 1,17 millió euróért. Első idénye során kiegészítő játékosnak számított, a következő szezontól azonban már alapember lett. A 2021/2022-es kiírás folyamán összeszedett egy nagyobb sérülést, ám ennek ellenére az Inter 2022 januárjában kölcsönvette, majd nyáron végleg szerződtette. Összesen 160 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban, ezeken 28 találatig és 19 gólpasszig jutott. Az Inter tagjaként nyert két Olasz-kupát, egy Olasz Szuperkupát, valamint játszott BL-döntőt. 

fociclub