A nő békésen iszogatta a kávéját a teraszon, amikor váratlanul eltalálta egy meteorit

Rendkívül ritka dolog történhetett egy francia nővel: egy meteoritdarab eshetett rá egyik pillanatról a másikra. A kődarabot egy geológus is meteoritként azonosította.

Itt a nyár, a meleg, amikor ki lehet ülni a teraszra, és egy kávé mellett egy kellemes beszélgetést folytatni egy ismerőssel – ezt tette egy francia nő is, az eset azonban rendkívül váratlan fordulatot vett.

A francia média szerint ugyanis egyik pillanatról a másikra váratlanul egy meteorit ütközött a nő mellkasának. Ekkor még nem tudta, mivel is van dolga.

Mint a nő beszámolójából kiderül, először egy durranó hangot hallott a szomszéd tető irányából, majd a következő pillanatban egy ütést érzett a mellkasán. „Azt hittem, valamilyen állat, egy denevér” – mondta. Később a kődarabot egy cementdarabnak gondolták, bár a színe nem stimmelt.

A nő a kődarabot először egy tetőfedőhöz vitte, aki azt mondta neki, hogy ez bizony nem cement, neki inkább meteoritnak tűnik – ennek mentém már egy szakembert keresett fel, Thierry Rebmann geológust.

A szakember meg is vizsgálta az ominózus kődarabot, és megállapította, hogy az kőzet – vas és szilícium keveréke – egy meteorit lehet. A geológus hangsúlyozta: nagyon ritka, hogy embereket ilyen tárgyak találnak el.

Mint a Newsweek megjegyzi: napi szinten körülbelül 50 tonnányi meteorit ér földet, zömük azonban nagyon kicsi, és jellemzően a Föld 70 százalékát kitevő óceánokba esnek. A francia nő tehát több okból is szerencsés lehet: egyrészt rendkívül ritka, hogy valakivel ilyen történjen, másrészt a jelek szerint komolyabb bántódása sem esett a találkozás során.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos felfedezésekről is hírt adó Facebook-oldalát.

HVG