Tech: Új funkció került az Androidba, már ott lehet az ön telefonján is

Tech: Új funkció került az Androidba, már ott lehet az ön telefonján is

Gyakori, hogy a két nagy konkurens, az Android és az iOS olyan funkciókat kao, amelyeket a versenytársnál már alkalmaznak. Legutóbb egy Android-frissítéssel együtt érkezett egy olyan megoldás, amelyet az iPhone-osok jól ismerhetnek.

Egy apró változtatás érkezett a legújabb Android-frissítéssel, amely azonban a Google Files alkalmazás fontos kiegészítője lehet. Az újdonság a Közeli megosztás (Nearby Share) funkciót egészíti ki, méghozzá a teljes mappák megosztásának lehetőségével. Az iPhone-sok jól ismerhetik ezt, az Apple AirDrop ugyanis már régebb óta lehetővé teszi az ilyesfajta megosztást.

Ahhoz, hogy a felhasználó teljes mappákat küldjön androidos eszközéről egy másik telefonra, Chromebookra, Windows számítógépre, csak hosszan meg kell nyomnia a kiszemelt mappát, majd a Közeli megosztás (Nearby Share) ikonra kell kattintania.

Az újdonság vitathatatlan előnye az időmegtakarítás. Ahelyett ugyanis, hogy egyenként kellene egy mappában lévő fájlokra kattintanunk, mostantól egy mozdulattal intézhető az egész. Összességében a Nearby Share is egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy teljes értékű párja legyen az iOS-es AirDropnak. A funkció állítólag 1000 fájlra korlátozódik, és kizárólag a Google Files alkalmazásra vonatkozik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG