Itthon: Pintér Sándor sem lazítana a zéró tolerancián

Itthon: Pintér Sándor sem lazítana a zéró tolerancián

Lázár János minisztériuma felvetette, hogy felül kéne vizsgálni a vezetés előtti alkoholfogyasztás szabályait, ezt Gulyás Gergely sem tartotta jó ötletnek, most a Belügyminisztérium is nemet mondott.

Bakos Bernadett LMP-s képviselő kérdezte pénteken a Belügyminisztériumot arról, jó ötletnek tartják-e az Árpád hídon történt baleset után vizsgálni a vezetők alkoholfogyasztással kapcsolatos szabályozását.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium 8 nappal az Árpád hídi halálos gázolás után állt elő azzal: itt az ideje módosítani a KRESZ-t. Lázár János minisztériuma szerint itt az idő beszélni a zéró toleranciáról. „A nemzetközi gyakorlat és szabályozás megismerése érdekében készülő felmérés érinti – a többi között – az ittas vezetéssel kapcsolatos szabályozási gyakorlatok összegyűjtését is” – nyilatkozták kevesebb mint két héttel ezelőtt.

Pintér Sándor megbízásából Rétvári Bence válaszolt Bakos Bernadettnek: „A Belügyminisztérium a közúti balesetek megelőzése érdekében fontosnak tartja az alkoholfogyasztással kapcsolatos zéró tolerancia fenntartását. Ezzel ellentétes előterjesztést a kormány sem tárgyalt.”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a július végi kormányinfón szintén a zéró tolerancia mellett tette le a voksát, úgy fogalmazott, bizonytalan abban, hogy a magyar ember fél pohár bornál meg tud állni.

HVG