Már 150 millióan regisztráltak az új közösségi oldalra, üzenetküldéssel bővülhet a Threads

Bár korábban úgy tűnt, még sokat kell várni rá, a jelek szerint hamarosan privátban is lehet majd beszélgetni a Threads-en: a közösségi oldalra ugyanis ezt a funkciót is elhozza a Meta.

A Facebookot és Instagramot is tulajdonló Meta július 6-án indította el a legújabb közösségi felületét Threads néven – a cél a jelek szerint az Elon Musk uralma alatt egyre inkább küszködő Twitter legyőzése.

A szolgáltatás erősen indult, öt nap alatt sikerült 100 millió felhasználót gyűjtenie, azóta pedig már 150 milliónál is többen regisztráltak. Ez azért is szép eredmény, mert az Európai Unió területéről jelenleg elérhetetlen a Threads – már kerülőúton is.

Persze, egy új szolgáltatás esetében még lehetnek hibák, hiányosságok, már több új funkció is kilátásban van a Threads-en.

Egy dolog azonba határozottan úgy tűnt, hogy nem lesz elérhető az új platformon, ez pedig a privát üzenetküldés – Adam Mosseri, a Threads fejlesztéséért is felelős Instagram vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, egyhamar nem várható ennek a funkciónak a megjelenése a Threads felületén.

Ennek azonban ellentmond a Business Insider birtokába jutott, kiszivárgott belsős dokumentum, amelyben az áll, hogy a privát üzenetküldés egy „hamarosan érkező” funkció.

Azt persze nem tudni, hogy mégis mikor jelenhet meg az üzenetküldés lehetősége a Threads-en, de jelentős fejlesztés lehet – az üzenetküldés ugyanis napjainkban már alapvető funkció a közösségi oldalakon, jól tudják ezt a Metánál is – a Facebook Messenger mellett ugyanis a WhatsApp is az ő birtokukban van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG