Az Egyesült Arab Emírségek mobilkórházat épít a Gázai övezetben

Az Egyesült Arab Emírségek mobilkórházat épít a Gázai övezetben

MH/MTI
2023. november 7. kedd. 16:21

Öt repülőgép indult el Abu-Dzabiból a Gázai övezet határához közel fekvő egyiptomi el-Arísba, fedélzetén a 150 ágyas létesítmény kialakításához szükséges felszerelésekkel. A WAM közleménye szerint a Mohamed bin Zájid Ál Nahajan elnök utasítására megépülő kórházban sebészeti, nőgyógyászati és intenzív osztályt terveznek működtetni. A kezdeményezéssel a palesztin nép iránti szolidaritásukat és támogatásukat akarják kifejezni – tették hozzá.

Az AFP francia hírügynökség érdeklődésére egy emírségekbeli tisztségviselő elmondta: egyelőre nem tudják, milyen módon tudják majd a felszerelést bejuttatni a Gázai övezetbe.

Az övezetet uraló palesztin Hamász ellen indított izraeli hadműveletek kezdete óta a térség több mint kétmillió lakójának már több mint fele kényszerült elhagyni otthonát. Sokan húzódtak az övezet északi feléből délre, ahol bizonytalan körülmények között élnek. Segélyszervezetek arra figyelmeztetnek, hogy humanitárius katasztrófa fenyeget a Gázai övezetben. A Hamász-hatóságok szerint több kórház lényegében működésképtelenné vált a háború következtében.

Írta a Magyar Hírlap