A magyarok többsége Trumpban bízik

A magyarok többsége Trumpban bízik

A Real-PR 93. friss közvélemény-kutatása szerint a magyar lakosság körében azok vannak többségben, akik a jövő évi amerikai egyesült államokbeli elnökválasztás kapcsán Donald Trump győzelmét tartanák Magyarország szempontjából kedvezőbbnek (47 százalék), míg a jelenlegi elnök, Joe Biden győzelmét feltételezve csak 22 százalék nyilatkozott hazánkat illetően optimistán – számolt be a Magyar Nemzet.

A magyarok közül sokkal többen (47 százalék) gondolják azt, hogy Donald Trump győzelme lenne hazánk szempontjából kedvezőbb, mint ahányan Joe Biden sikere esetén számítanak pozitív hatásra (22 százalék). Ez utóbbinál még azok is többen vannak, akik nem tudnak vagy nem akarnak véleményt formálni a kérdésben (31 százalék) – derül ki a Real-PR 93. legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A Magyar Nemzetnek eljuttatott felmérés szerint, ha egy most vasárnapi országgyűlési választáson biztosan szavazók véleményét tekintjük, néhány százalékkal nagyobb a válaszadási arány, ennek következtében már 48 százalék a Donald Trump győzelmétől kedvező változásra számítók aránya, és 25 százalék a jelenlegi elnök sikere kapcsán optimistáké.

A számok alapján tehát mintegy kétszer annyian várnak Magyarország szempontjából pozitív hatást Donald Trump győzelmétől, mint Joe Bidenétől – írták.

Írta a Magyar Hírlap