Élet+Stílus: Megszólalt az autósoktató, aki az anyósülésről, telefonálva vezetett

Élet+Stílus: Megszólalt az autósoktató, aki az anyósülésről, telefonálva vezetett

Azt mondta, csak 300 métert vezetett így, letett egy tanulót, és míg a következőt felvette, nem ült át a sofőrülésbe.

Interjút adott az RTL Híradónak az autósoktató, aki azzal vált hirtelen országszerte ismertté, hogy levideózták, amint péntek reggel Budapesten, a Fehérvári úton az anyósülésen ülve, onnan bal kézzel a volánt fogva vezette autóját, miközben jobb kezével a mobilját fogva telefonált.

Az autósoktatót Bence Jánosnak hívják, 24 éve vezet, 18 éve oktat is. Azt mondta az RTL-nek, hogy csak 300 métert vezetett így, miután egy tanulót kitett a Móricz Zsigmond körtéren, és a másikat „tényleg két utcával feljebb” felvette. Azt mondta, az oktatókocsira szerelt póttükrök miatt mindent látott, nem voltak holtterek. Ráadásul az oktatóknak külön le kell vizsgázniuk a jobbról vezetésből, hogy be tudjanak avatkozni, ha a tanuló leblokkol. A telefonálásért elismeri a hibáját, de azt mondja, az édesanyja hívta, neki mindig felveszi.

Az oktató nagyon sajnálja a történteket, bánja, ha a vezetésével valakit megijesztett. A rendőrök szabálysértési eljárást indítottak, az RTL úgy tudja, néhány tízezer forintos pénzbírságra számíthat.

HVG