Itthon: Menczer szerint sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor

Itthon: Menczer szerint sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor

Ódor Lajossal szemben állt ki Orbán Viktor mellett.

Sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor – írta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán arra, hogy Ódor Lajos szlovák miniszterelnök arról beszélt,

Orbán Viktor nem maradt teljesen egyedül az uniós csúcstalálkozókon, beszélgetnek vele, de a nézeteivel jobbára egyedül van.

Menczer azt írta, megadja a tiszteletet egy szomszédos ország miniszterelnökének – „akkor is, ha átmeneti” -, de hozzátette, Orbán több mint 30 éve „élvonalbeli politikus”, és 18 éve miniszterelnök, négyszer egymás után nyert kétharmaddal.

Emiatt szerinte Orbán mögött magyarok milliói állnak, és vannak nem magyar támogatói is.

Menczer szerint az összes nemzetközi válsággal kapcsolatban kiderült, hogy Orbán Viktornak van igaza, ezért a nemzetközi politikában sokkal nagyobb súlya annál, mint amekkorát Magyarország mérete indokolna.

Noha Menczer szerint Orbánnak mindig igaza van, a tények nem ezt mutatják. Való igaz, hogy a migrációval kapcsolatban idővel az ő álláspontját fogadta el több tagország is, az ukrajnai háborúval kapcsolatos álláspontja és az oroszpártiság miatt lényegében pária lett az Európai Unióban. A helyzet olyan súlyos, hogy több EP-képviselő felvetette, Magyarország ne legyen soros elnök.

Az elmúlt hónapokban több elemzővel is beszéltünk, akik vagy azt mondták, Orbán azt utóbbi időben elvesztette lényeglátását, és képtelen volt megjósolni a nemzetközi folyamatokat, vagy eleve vitatták azt is, hogy lett volna neki ilyen.

HVG