Putyin: az orosz üzleti élet jelentős érdeklődést mutat Afrika iránt

Putyin: az orosz üzleti élet jelentős érdeklődést mutat Afrika iránt

Ami az önök országát illeti, a négyszemközti beszélgetésünk során megállapítottuk, hogy van min dolgoznunk. Mindenekelőtt természetesen a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztésére kell összpontosítanunk – mondta az orosz államfő.

Az orosz vállalatok érdeklődése az afrikai tevékenység iránt általában és különösen az önök országában komoly. A potenciális befektetési lehetőségek nagyok, miközben az önök országának lehetőségei is jók e kapcsolatok fejlesztésében, mindenekelőtt a bányászati tevékenységekben rejlő lehetőségekre gondolok – pontosított. Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország örömmel fogadja a moszkvai látogatásra elkísérő delegációt.

Elnök úrral most már majdnem egy órája beszélgettünk szemtől szembe, kétoldalú kapcsolatainkról és a regionális napirendről beszélgettünk. Számos átfedő közös érdekünk van.

Oroszország és Afrika kapcsolatai nagyon hatékonyan fejlődnek. Erről tanúskodnak a tavaly nyáron Szentpéterváron tartott Oroszország-Afrika csúcstalálkozó eredményei – tette hozzá az orosz elnök.

Putyin azt is elmondta, hogy megvitatta Egyenlítői-Guinea elnökével a biztonság és a régió országaival való kapcsolatok szavatolásának módjait.

Megállapodtunk abban, hogy mit és hogyan fogunk tovább tenni ezen a téren – mondta.

Írta a Magyar Hírlap