Sarokba szorítanák Bident a republikánusok, nem akarják tovább finanszírozni Ukrajnát

Sarokba szorítanák Bident a republikánusok, nem akarják tovább finanszírozni Ukrajnát

Az izraeli háború eszkalálódása belpolitikai viszályokat okoz az USA-ban – írja szerdai cikkében a Spiegel nyomán a Mandiner. Mint a lap rámutat: a republikánusok olyan segélycsomagot akarnak összeállítani Izrael számára, ami teljesen független az Ukrajnában zajló háborútól, és kizárólag Izrael támogatására fókuszál. Csakhogy a Fehér Ház ezt blokkolja.

Erre készülhetnek Bidenék

„Az Egyesült Államok Elnöki Hivatala szerint Joe Biden amerikai elnök meg akarja vétózni a Képviselőházban a republikánus törvényjavaslatot Izrael támogatását illetően” – mutat rá a Spiegel. Mint a lap tájékoztat: Chuck Schumer (a demokrata szenátus többségi vezetője) szerint ráadásul ha a republikánus törvényjavaslat a Képviselőházban át is megy, a Szenátusban akkor is megbukik majd.

A republikánusok nem akarjak tovább finanszírozni Ukrajnát

A republikánusok segélytervezete arra vezethető vissza, hogy soraikban erősödik az ellenállás Ukrajna további finanszírozásával kapcsolatban.

Mint a Spiegel fogalmaz: különösen a republikánus párt jobboldali szárnya torpedózza meg a demokrata kormányzat gyakorlatilag összes, Ukrajnával kapcsolatos projektjét. Ellenállásuk jelentős része a lap szerint a már csak egy év múlva esedékes elnökválasztás előtti kampányzajra vezethető vissza.

Írta a Magyar Hírlap