Itthon: 114 ezren szavaztak a 7IGEN-es alternatív népszavazáson, az aHang szerint ez csak még csak a kezdet

Itthon: 114 ezren szavaztak a 7IGEN-es alternatív népszavazáson, az aHang szerint ez csak még csak a kezdet

A 8 feltett kérdésre 99,2 százalékban egyetértő válaszok érkeztek.

114 ezernél is több szavazatot gyűjtött össze az aHang és az Egységes Diákfront a 7IGEN-es alternatív népszavazásukon, közölték a szervezetek keddi sajtótájékoztatójukon. A népszavazáson az oktatással kapcsolatos kérdésekre lehetett válaszolni, hozzátették, a 8 napig tartott a gyűjtés, 1300 aktivista dolgozott rajta.

Hajdú Gergő, az aHang munkatársa úgy nyilatkozott, sikerként élik meg, hogy ilyen mértékben tudták tematizálni az oktatás kérdését, és hogy ennyi embert meg tudtak mozgatni. Ezzel a népszavazással további kampányoknak és ellenállási formáknak kívántak megágyazni. A kérdésekre 99,2 százalék feletti egyetértő válaszok érkeztek, kivéve az azonnali 50 százalékos pedagógus-béremelésre vonatkozónál, ahol a szavazok 1,8 százaléka nem értett egyet, ők magasabb emelést szerettek volna. A kérdéseket itt tudja elolvasni.

A szervezet arról beszélt, legújabb céljuk pedig egymillió üres nemzeti konzultációs ív összegyűjtése, ugyanis őket nem érdekli, mi történik Brüsszelben a vezetőkkel, ők az oktatásról szeretnének beszélni. Arra számítanak, ugyanolyan minőségű kérdések lesznek, mint amilyenek eddig is voltak a nemzeti konzultációkon.

Hozzátette, számukra egy üres nemzeti konzultációs papír felér egy szavazattal a 7IGEN-es alternatív népszavazáson. Az Egységes Diákfront november 15-ére tervez országos akciót, aminek kereten belül több városba is elvinnék a tankerületekhez az eredményeiket.

HVG