Világ: Legalább 50 halálos áldozata van a dzsabáliai menekülttábor ellen indított izraeli légi csapásnak

Világ: Legalább 50 halálos áldozata van a dzsabáliai menekülttábor ellen indított izraeli légi csapásnak

Az izraeli hadsereg még nem kommentálta a támadást.

A Hamász vezette gázai egészségügyi minisztérium szerint legalább 50 ember halt meg és 150 megsebesült az dzsabáliai menekülttábort ért izraeli légicsapásban – írja a BBC. A helyszínen készült felvételeken hatalmas kráterek láthatók, a túlélőket pedig a romba dőlt épületekben sétálnak.

Az izraeli hadsereg három hete bombázza a Gázai övezetet, ők nem kommentálták a történteket, amit a Hamász mészárlásnak nevezett.

© AFP / Fadi Alwhidi

© AFP / Fadi Alwhidi

© AFP / Fadi Alwhidi

Az izraeli hadsereg korábbi közlése szerint szárazföldi erői heves harcokat vívnak a Hamász fegyvereseivel, többtucatnyian életüket vesztették. Izrael a szárazföldi hadműveletet az iszlamista szervezet felszámolására irányuló háborújának második szakaszának nevezte. Amióta felerősödtek a harcok a Gázai övezet területén, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök elutasítja a világ vezetői hatalmainak tűzszünetre vonatkozó felszólításait.

[embedded content]

A gázai egészségügyi minisztérium szerint azóta több mint 8500 ember vesztette életét a területen, miközben a 2,2 millió lakos élelmiszer-, víz-, üzemanyag- és gyógyszerkészlete az Izrael által elrendelt ostrom miatt veszélyesen alacsony.

Az izraeli–palesztin háborúról szóló tudósításunkat itt követheti.

HVG