Élet+Stílus: Túl hosszúak a filmek: miért ne lehetne szünet a mozikban is?

Élet+Stílus: Túl hosszúak a filmek: miért ne lehetne szünet a mozikban is?

A brit nézők örömmel fogadták, hogy egyes mozik szünetet tartottak az új Scorsese-film vetítésein.

A Vue mozik szünetet iktattak be a 206 perces Megfojtott virágok című film vetítésein, és úgy tűnik, ezt kifejezetten értékelték a nézők.

Az utóbbi években egyre hosszabb filmek készülnek, az olyan kasszasikerek, mint a Batman-filmek, az Avatar vagy az Oppeneimer mind mintegy három órások vagy annál hosszabbak. Erre reagálva az Egyesült Királyságban a Vue hálózat mozijai visszahozzák azokat a 15 perces szüneteket, amelyek egyébként az 1980-as években még általánosak voltak a vetítéseken – írja a The Guardian.

„A legutóbbi piacelemzésünk azt mutatta, hogy az mozilátogatók szívesen bennék, ha visszatérnének a szünetek” – mondta Tim Richards, a Vue vezérigazgatója. „Már eddig is 74%-ban pozitív visszajelzést kaptunk azoktól, akik szünettel nézhetták meg a filmet. ” Szerinte a mozi nem különbözik egy színháztól vagy sok más sport- és szórakoztató eseménytől, amelyeken megszokott a szünet. Sőt, ahogy azoknál, a filmeknél is sokkal élvezetesebbé teszi az élményt.

„Sok ügyfelünk volt, aki azt mondta, hogy megijedt a Megfojtott virágok hossza miatt… De amikor megtudták, hogy szünetet tartunk, mégis vettek jegyet.”

A What to Watch filmes oldal egyébként azt találta, hogy míg 2022-ben 141 perc volt az átlagos hossza a tíz akkor legnépszerűbb filmek, 2021-ben 131 perc, míg például 1981-ben mindössze 110 perc.

HVG