Ukrajna és a Rheinmetall vegyes vállalatot alapított

Ukrajna és a Rheinmetall vegyes vállalatot alapított

A jelentés szerint a kormányfő megjegyezte, hogy a vegyes vállalat a szövetségeseink által Ukrajnának szállított berendezéseket fogja szervizelni és javítani. Ez a vállalkozás a Rheinmetall AG-technológia vezető modelljeinek gyártását is lokalizálja – tette hozzá.

Smihal beszámolt róla, hogy a Rheinmetall–Ukrainian Defense Industry LLC-t október 18-án jegyezték be. „A közös vállalat létrehozása túlzás nélkül mérföldkőnek számít, amely minőségileg új szintre emeli az országaink közötti együttműködést, és lehetővé teszi, hogy közösen építsük a szabad világ arzenálját” – tette hozzá.

A miniszterelnök Olaf Scholz német kancellárnak is átadott egy okmányt a Reinmetall és az Ukroboronprom JV ukrajnai bejegyzéséről. Olekszandr Kamisin ukrán stratégiai ipari miniszter megjegyezte, hogy ez az első az ukrán iparral közös három vegyes vállalat közül, amelyek célja a fegyvergyártás Ukrajna területén történő telepítése. „A német cégek el akarják kezdeni az Ukrajnába küldött fegyvereik helyi karbantartását, javítását és üzemeltetését” – mondta.

A következő szakasz az összeszerelés és gyártás Ukrajnában, amelyet Kamysin a Berlin és Kijev közötti kapcsolatok logikus fejlődésének nevezett – írták.

Írta a Magyar Hírlap