Így reagált Orbán Balázs Cseh Katalin hőbörgésére

Így reagált Orbán Balázs Cseh Katalin hőbörgésére

Az üzenet előzménye, hogy Cseh Katalin zokon vette Orbán Balázs megállapítását, amely így hangzott:

 „A tettek hangosabban beszélnek, mint a szavak: Petri Sarvamaa, Daniel Freund, Cseh Katka baloldali képviselők Brüsszelben kampányoltak Magyarország ellen október 23-án, amikor az 1956-os forradalom bátor hőseire emlékezünk, akik egy szuverén országért harcoltak. Szégyelljétek magatokat!”

A momentumos Cseh Katalin a tényszerű megállapítással csak egy hisztérikus, és egész egyszerűen hazug kirohanást volt képes szembeállítani.

Objektum doboz

Azt írta: „Orbán emberei miért nem említik meg soha (még a sértéseikben sem), hogy az ’56-os hősök *a szovjetek* ellen harcoltak? Valószínűleg azért, mert napokkal azelőtt a főnök Putyinnal pózolt, akinek rezsimje »fasiszta felkelésnek« nevezi a forradalmunkat…”

Túl azon, hogy nem világos, miért tette *-ok közé a szovjeteket, az ellenzéki EP-képviselő egy többször leleplezett álhírt ismételt meg a posztjában.

Objektum doboz

Az objektivitásával kérkedő baloldali lapok ugyanis a nyár óta ismételgetnek egy félrefordított és a kontextusából is kiragadott betétet egy orosz tankönyvből, amely valójában nem az ’56-os felkelőket nevezi fasisztának, hanem arról ír, hogy a forradalmárok között voltak radikálisok, illetve olyan szélsőségesek, akik a ’45 előtti fasiszta rendszer kiszolgálói voltak.

Ez nagy különbség, ráadásul azóta Vlagyimir Putyin véleménye is ismert. Az orosz elnök szerint hiba volt tankokat küldeni Budapestre, mert „nem helyes olyan külpolitikai lépéseket tenni, amelyek sértik más népek érdekeit”.

Cseh Katalin tehát képtelen volt érdemben reagálni arra, miért nem tisztelte meg a nemzeti ünnepet, miért kampányol folyamatosan Magyarország ellen – ehelyett álhírekkel dobálózik.

Írta a Magyar Hírlap