Dömötör Csaba: Háborús időkben is csak kampányol a baloldal

Dömötör Csaba: Háborús időkben is csak kampányol a baloldal

MH/MTI
2023. október 25. szerda. 11:47
Frissítve: 2023. október 25. 11:56

Amikor „itt vagyunk gazdasági nehézségekben, két háború van Európa szomszédságában, megugrottak az energiaárak”, az ellenzék azzal foglalkozik, hogyan kampányoljon egy olyan választásra, amely jövő júniusban lesz, és feljelentgeti az országot – állapította meg Dömötör Csaba az országgyűlési felszólalásában.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta, Tordai Bence egy választási programot olvasott fel, és majd a választók eldöntik, melyik párt programját támogatják. 

Közölte: a kormánypártok tiszteletben tartják a 2019-es önkormányzati választás eredményét, de az ellenzéknek is tiszteletben kellene tartania, hogy az országgyűlési választáson a magyarok a mostani kormánypártokat tüntették ki bizalmukkal. Azt is kérte, hogy a választási rendszert „ne jelentgessék fel mindenféle nemzetközi fórumon”, mert „önök is ugyanebben a választási rendszerben nyerték el a bizalmat Budapesten”.

Dömötör Csaba azt is mondta, hogy az összes támogatás 44 százaléka kerül a fővároshoz, miközben az ellenzék politikai csatatérré próbálja változtatni Budapestet. Ráadásul a fővárosban állandósult az alkalmatlanság, a káosz, ez különösen jól látszik a köztisztaság és a közlekedés helyzetén – értékelt.

Tordai Bence (Párbeszéd) előzőleg arról beszélt, hogy pártja a 2024-es önkormányzati választásra készülve két alapelvet tart szem előtt: ismét „egy az egy ellen” induljanak, továbbá fontos elveket kövessenek az önkormányzatok. Ezért hozták létre a zöldminimum elnevezésű kezdeményezést, amely szerint el kell köteleződni a környezeti biztonság és a fenntartható életminőség mellett a településeken – mondta.

Közölte: ez a vállaláscsomag garantálja, hogy zöldönkormányzás valósulhat meg a településeken. Szeretnék, ha a következő hetekben minél többen támogatnák ezt a kezdeményezést 2024-re készülve – tette hozzá.

Írta a Magyar Hírlap