Izrael lemondásra szólította fel az ENSZ-főtitkárt

Izrael lemondásra szólította fel az ENSZ-főtitkárt

Gilad Erdan, Izrael ENSZ-nagykövete kedden lemondásra szólította fel Antonio Guterres főtitkárt, azzal vádolva őt, hogy a Biztonsági Tanácsban tartott beszédében “együttérzést” tanúsított a terroristák és gyilkosok iránt – írta meg az oroszhirek.hu.

“Az ENSZ főtitkára, aki megértést mutat a gyermekek, nők és idősek tömeges meggyilkolását célzó kampány iránt, nem alkalmas az ENSZ vezetésére. Felszólítom, hogy azonnal mondjon le” – közölte Erdan az X-en.

” Semmi sem indokolja é semmi értelme annak, hogy olyanokkal beszélgessünk, akik együttérzést mutatnak az Izrael polgárai és a zsidó nép ellen elkövetett legszörnyűbb atrocitások iránt.”

Guterres “megdöbbentő” beszéde azt bizonyítja, hogy a főtitkár “teljesen elszakadt a térségünk valóságától, és hogy torz és erkölcstelen módon tekint a náci Hamász terroristák által elkövetett mészárlásra” – érvelt Erdan.

“Az a kijelentése, hogy ‘a Hamász támadásai nem légüres térben történtek’, a terrorizmus és a gyilkosság iránti megértést fejezte ki. Ez tényleg felfoghatatlan. Igazán szomorú, hogy egy olyan szervezet vezetője, amely a holokauszt után keletkezett, ilyen szörnyű nézeteket vall. Tragédia!” – írta.

Írta a Magyar Hírlap