Börtönt kértek a biztonsági őrre, aki úgy hanyatt lökött egy vendéget, hogy elájult

Az eset közel két éve történt, most emeltek vádat az őr ellen.

Börtönbüntetés kiszabását és foglalkozástól való eltiltást javasol Fővárosi Főügyészség annak a 23 éves férfinak az ügyében, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádol.

A vádirat szerint az őr 2021. szeptember 4-én éjjel, egy VII. kerületi szórakozóhelyen dolgozott, az érkező vendégeket engedte be. A sértett sorban állt a barátaival, majd  bemutatta az okmányait ellenőrzésre, az őr azonban, miután megnézte őket, közölte, hogy nem fogja beengedni, majd lökdösni kezdte. Erre a vendég a karjait széttárva, jelezte, hogy nem érti a viselkedését.

A sértett és a társasága kérdezgetni kezdte, miért nem mehet be, mire az őr rátámadt, lökdöste, megütötte, majd miután az ütéstől megtántorodott, újra mellkason lökte. A férfi hanyatt esett, a feje hátsó részét beütötte a járdába, és elvesztette az eszméletét.

Az őr távozott a helyszínről, az eszméletlen férfit a szórakozóhely szerződött mentőápolója részesítette elsősegélyben, amíg a kihívott mentők kiértek.

Az ügyészségi szerint a vendég életveszélyes sérüléseket szenvedett, de az azonnal megkapott orvosi ellátásnak is köszönhetően végül nem került életveszélyes állapotba.

HVG