Itthon: Ungár Péter: Karácsony történelmi bűnt követett el, Szabó Tímea és Gelencsér Ferenc ostobaságokat szokott ordibálni

Itthon: Ungár Péter: Karácsony történelmi bűnt követett el, Szabó Tímea és Gelencsér Ferenc ostobaságokat szokott ordibálni

Az LMP politikusa a Blikknek adott interjút, melyben nem zárta ki, hogy pártja jelöltet állít Karácsony ellenében. Édesanyjáról, Schmidt Máriáról azt mondta, nincs annál átlagosabb magyar élmény, mint hogy valaki a fideszes anyja dörmögéseit hallgatja a vasárnapi ebédnél.

Ungár Péterrel készített interjút a Blikk, a beszélgetésben természetesen előkerül, hogy az LMP-s politikus édesanyja Schmidt Mária. A családi ebédekről szóló kérdésre Ungár azt mondja, „annál, hogy valaki a vasárnapi ebédnél a fideszes anyja dörmögését hallgatja, nincs átlagabb magyar élmény. Az én generációm tagjainak nyolcvan százaléka tudja, milyen az, ha fideszes az anyja, nem tudom, mi ebben annyira meglepő”.

A politikus szerint egyébként édesanyját nem érdekli az ő politikai karrierje, „mert fideszes”.

Ami a napi politikát illeti, Ungár szerint „a fővárost sok szempontból fogságba ejtette egyfajta radikális ellenzéki szöveg, ami a vidéki nagyvárosokban kevésbé népszerű”. Erre szerinte tökéletes példa Nagy Zsolt színész mondása, miszerint ha külföldre megy, szégyelli, hogy magyar. „Erről a “Nagykörúton kívül” mindenki azt mondja, na elmész a fenébe, barátom”, mondja Ungár.

Amikor a beszélgetés arra kanyarodik, hogy őt vajon édesanyja kapcsolatai miatt nem támadja a fideszes országos média, azt mondja, hogy szerinte a Magyar Nemzetnél vagy a Hír TV-ben dolgozó embereknek ő szimpatikusabb, mint mondjuk Szabó Tímea vagy Gelencsér Ferenc. „Ez vagy azért van, mert egy nagy összeesküvés áll a háttérben, vagy azért, mert nem szoktam torkom szakadtából ostobaságokat ordibálni. Mindenki döntse el, melyik.”

Szóba kerül Karácsony Gergely és a főpolgármester-választás témája is, Ungár erről azt mondja, nem szívesen támogatják Karácsonyt, meglátják, fogják-e. „Karácsony Gergely visszalépése Márki-Zay Péter javára egy történelmi bűn volt”, mondja Ungár, majd a kérdésre, hogy lesz-e saját jelöltje a pártjának, mármint az LMP-nek, azt feleli, hogy „lehet”.

Ungár beszélt arról is, hogy bár milliárdokat örökölt édesapjától, nincs gazdagember-hobbija, nincs karórája, Toyotával jár, és azt is akkor vette, amikor az előző autója lerobbant. Két hobbija van, a testedzés és a líra, bokszolni szokott, és álnéven verseket publikálni.

További Ungár-mondatokat, például arról, hogy ismeri-e Orbán Ráhelt személyesen, vagy hogy mit gondol Schiffer András nyilatkozatairól, a Blikkben talál.

HVG