Olimpiai helyszín előtt demonstrálnak a dolgozók Párizsban

Olimpiai helyszín előtt demonstrálnak a dolgozók Párizsban

MH/MTI
2023. október 18. szerda. 11:35
Frissítve: 2023. október 18. 11:40

A be nem teljesített szerződési feltételek és a tartózkodási engedélyekhez szükséges dokumentumok visszatartása miatt gyűlt össze jelentős, legkevesebb száz-százötven fős tömeg kedden és szerdán a Porte de la Chapelle Aréna főbejáratánál Párizsban. Az ötkarikás helyszíneken dolgozó emberek közleményükben azt mondták, ha „nincs papír, nincs olimpia”.

Az érintettek azért hirdettek sztrájkot, mert a munkáltatójuk nem hajlandó kiadni azokat a dokumentumokat, amelyekkel a későbbiekben megszerezhetik a letelepedési és a munkavállalási engedélyüket. Közölték, addig maradnak az arénában, amíg nem teljesítik a követeléseiket.

Egyikük arról beszélt, hat hónapig napi hatvan euróért (körülbelül 23.000 forintért) fáradozott, ezalatt festett és falakat csiszolt, mégsem kapta meg a szükséges papírokat. Már több sztrájk is félbeszakította a párizsi építkezéseket. Így márciusban például a gáz- és villanyszerelők megszüntették az áramellátást az olimpiai falu területén, de ezt megelőzően is számtalanszor akadt példa demonstrációkra.

Írta a Magyar Hírlap