Az Újpest edzője trófeát szeretne nyerni

Az Újpest edzője trófeát szeretne nyerni

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 2023-2024-es idényének hétvégi rajtja előtt az Újpest kedden szurkolói napot tartott a Szusza Ferenc Stadionban…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az Újpest elmúlt szezon közben kinevezett szerb vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic a szurkolói napon elárulta, hogy trófeát szeretne nyerni a következő idényben a csapattal.

Vignejevic elmndta, hogy amikor tavasszal megérkezett a csapathoz, azt látta, hogy hiányzott a játékosokból az önkritika és a felelősségvállalás, egymást hibáztatták és nem volt megfelelő egység közöttük. Úgy érzi, a nyár folyamán ezen a téren sikerült előrelépniük, a szaúdi al-Fateh ellen vereséggel végződött edzőmérkőzést leszámítva a felkészülés során elégedett volt a játékosok teljesítményével.

A tréner szerint a nyáron átgondoltan igazoltak, és olyan labdarúgók érkeztek, akik minőséget fognak hozni az együttes játékába. Az elmúlt hat-hét évben nem is emlékszik olyan esetre Újpesten, hogy minden játékos úgy a rendelkezésére álljon és a csapat annyira együtt legyen, mint most. Ezért a nemzetközi kupaszereplést célozzák meg a lila-fehérek, Vignjevic pedig személy szerint jobban örülne egy kupagyőzelemnek, mint a bajnokságban elért dobogós helyezésnek.

A nyáron igazolt új játékosok közül Kiss Tamás, Tamás Krisztián és a román George Ganea válaszolt a szurkolók és az újságírók kérdéseire. Mindhárman úgy érzik, hogy sikerült hamar beilleszkedniük.

A kérdezz-felelek során Vignjevic elárulta azt is, hogy a télen érkezett szerb csatár, Ognjen Mudrinski szerződését azért bontották fel, mert a fizikai állapota nem volt megfelelő, sérülésekkel is bajlódott, így már nem tudja azt a teljesítményt nyújtani, mint korábban, valamint, hogy az átigazolási időszak végéig még maximum egy-két újabb labdarúgó érkezhet Újpestre.

fociclub