Sport: Óriási balhé volt a Legia Varsó hollandiai meccsén, két focistát is őrizetbe vettek

Sport: Óriási balhé volt a Legia Varsó hollandiai meccsén, két focistát is őrizetbe vettek

Dühös reakciókat váltott ki Lengyelországban, hogy csütörtök éjszaka a holland rendőrség őrizetbe vette a Legia Varsó két labdarúgóját a csapat AZ Alkmaar elleni Konferencia-liga-mérkőzése után.

Már a mérkőzés előtt botrányos események történtek.

A közösségi médiában terjedő felvételeken látható, amint a Legia egyik játékosát a rendőrök elvezetik.
Már a mérkőzés előtt botrányos események történtek. A varsói drukkerek a stadionnál megtámadták a készenléti rendőröket, amikor be akartak jutni a kapukon, és a támadás során az egyik rendőr ájultan esett össze.
A mérkőzést egyébként 1-0-ra az Alkmaar nyerte meg.
A lengyel TVP televíziós csatorna beszámolója szerint a klub elnök-tulajdonosát, Dariusz Mioduskit egy rendőr arcon ütötte, miközben a Legia több tagját gumibottal verték. „A mérkőzés után a Legia Varsó két játékosa sérülést okozott az AZ több alkalmazottjának, akik orvosi ellátásra szorultak. Ezeket a futballistákat őrizetbe vették bántalmazás vádjával” – áll a rendőrség, az ügyészség és a város közös közleményében. A rendőrség hozzátette, egy 28 éves szerb és egy 33 éves portugál állampolgárról van szó.
A lengyel sajtó szerint Radovan Pankovot és Josuét vették őrizetbe. Ugyanakkor a hollandok jelezték, hogy nem csupán ők, hanem a Legia több más tagja, labdarúgók és hivatalos személyek is erőszakossá váltak, amikor a stadionban tartották őket, miközben a rendőrség próbálta a lengyel szurkolókat a pályáról levinni.
„A lengyel média próbálja úgy beállítani a labdarúgókat, mintha ők lennének az áldozatok, de ez nagyon távol áll a valóságtól” – olvasható a holland hatóságok közös közleményében.
Az eset után Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök közösségi oldalán jelezte, utasította a külügyminisztert, hogy azonnal tegyen diplomáciai lépéseket, hogy kiderüljön, pontosan mi történt csütörtökön késő este.

Írta a HVG