Allmendinger sikerével és egy kigyulladt autóval ért véget a rájátszás második köre

Allmendinger sikerével és egy kigyulladt autóval ért véget a rájátszás második köre

NASCAR: Allmendinger sikerével és egy kigyulladt autóval ért véget a rájátszás második köre

A Charlotte Motor Speedway rovalján zárult le a NASCAR Cup Series rájátszásának legutóbbi köre, amelyet követően már csak nyolcan reménykedhetnek abban, hogy a szezon végén megkaparinthatják a bajnoki címet. További négy pilóta ugyanis minden esélyét elveszítette erre ezen a különleges vonalvezetésen. Itt Tyler Reddick szerezte meg a pole-pozíciót, aki az első szakaszt is behúzta, ám eközben mögötte jó néhányan úgy határoztak, hogy lemondanak az ekkor megszerezhető bónuszpontokról, így kiállásukat a pitben még a szakasz leintése előtt letudták.

Többek között ennek köszönhetően került az élre Chase Elliott, aki megnyerte a második etapot, ám ezzel aligha lett igazán boldog. A 9-es autó pilótája ugyanis kettő körrel a szakasz vége előtt teljesítette volna következő kiállását, így a folytatásban ismét az élre kerülhetett volna, ekkor azonban Corey LaJoie és Josh Bilicki ütközött egymással, ami egy sárga zászlót eredményezett. Mivel ilyenkor a pitet rögtön lezárják, kénytelen volt a pályán maradni, ezzel viszont elbukta előnyét, később pedig egy defektet is összeszedett, tehát kisebb csoda, hogy végül a kilencedik helyen ért célba, amivel viszont a tulajdonosi pontversenyben továbbjutott az általa vezetett 9-es.

[embedded content]

A futam jelentős részében Brad Keselowski, Ross Chastain, Bubba Wallace és Kyle Busch próbáltak menekülni rájátszásból való kiesés elől, de mint az utóbb kiderült, sikertelenül. Közülük az utolsó szakaszban Busch rendelkezett a legjobb esélyekkel, aki viszont már csak egy győzelemmel juthatott volna tovább, a futamot pedig rövid ideig vezette is a harmadik szakasz elején, de a kiváló tempót autózó AJ Allmendingerrel ő sem tudott mit kezdeni. A 16-os autó versenyzője a hatodik pozícióból startolt, az utolsó etapban azonban úgy is az élen tudott maradni a végéig, hogy elég sűrűn jöttek a sárga zászlók ebben az időszakban. Ebből az egyik esetnél veszítette el minden reményét Wallace is, miután Daniel Suarez és Austin Cindric találkozásakor őt is kitették a pályáról, az ezt követő és egyben utolsó sárga viszont a verseny legijesztőbb jelentét eredményezte, amikor Ricky Stenhouse Jr. autója hirtelen kigyulladt. A pilóta szerencsére hamar kipattant a versenygépből, így sértetlenül megúszta az esetet.

Emiatt maradtak még izgalmak az utolsó körökre is, előbb Busch csatázott William Byron ellen, majd utóbbi közeledett egyre jobban az élen állóra, AJ Allmendinger ellen azonban nem volt ellenszer, így végül a Kaulig Racing versenyzője ünnepelhetett a roválon. A folytatás október 16-án következik a Las Vegas Motor Speedwayen.

formula.hu