Még több támogatást adna az illegális migránsoknak a svéd baloldal

Még több támogatást adna az illegális migránsoknak a svéd baloldal

MH/MTI
2023. október 9. hétfő. 10:47

Egyes területeken már meg is tették a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az illegális bevándorlókat a lehető legmagasabb színvonalon el tudják látni. Vastra Götaland régióban a stratégiai egészségügyi bizottság döntése értelmében az egészségügyi személyzetet kiképzik az illegális bevándorlóknak járó ellátás végrehajtására – írták.

Carin Örgard, a Baloldali Párt képviselője szerint kérdések merülnek fel, amikor az illegális migránsok orvosi és fogorvosi ellátást követelnek, azonban a politikus szerint a kormány ezen változtatni fog. 

– Az én véleményem az, hogy ez tudatlanság kérdése. Lehet, hogy például olyan területeken, ahol nem találkozunk olyan sok olyan emberrel, akik engedély nélkül élnek, és ezért nem tudják – mondta politikus.

Örgard szerint ugyanakkor a svéd állam még messze nem fejezte be az illegális bevándorlók világszínvonalú ellátását biztosító változtatások bevezetését, illetve azok végrehajtását – írták.

– Egyértelmű, hogy még nem nyugodhatunk meg, és nem gondolhatjuk, hogy ez az ügy most már lezárult. Ez csak a kezdete annak, hogy az egészségügyi ellátás minden bevándorló számára elérhetővé váljon – mondta Carina Örgard.

Írta a Magyar Hírlap