Világ: Több, a Hamász fogságában lévő izraeli túszt megöltek

Világ: Több, a Hamász fogságában lévő izraeli túszt megöltek

Legalább négy holttestet látni azon a videón, amit egy a terrorszervezethez közel álló Telegram csatorna adott ki.

Legalább négy, korábban a Hamász fegyveresei által elfogott izraelit öltek meg a Gázától nem messze található Be’eri-ben – derül ki a CNN cikkéből. Az áldozatokról a portál kiderítette, hogy korábban a Hamász fegyveresei fogták el őket, majd egy a szervezethez köthető Telegram-csatornára egy olyan felvétel került fel, amin a négy korábbi fogoly holtteste látható.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor és miért végeztek velük.

Be’eri alig 5 kilométerre fekszik Gázától és az egyik első település volt, amit a Hamász fegyveresei megtámadtak szombat hajnalban. A Hamász több mint 100 izraeli túszt ejtett a támadás alatt, köztük magas rangú katonatiszteket is – közölte a terrorszervezet szóvivője. Egyelőre úgy tudni, hogy a túszokat Gázában tartják fogva, de ennél több ismeretünk jelenleg nincs a sorsukról.

Egy másik terrorszervezet, az Iszlám Dzsihád is bejelentette, hogy legalább 30 túszt tartanak fogva Gázában. Az izraeliek szerint is több tucat túszuk lehet a terroristáknak, ám ők pontos számokat nem árultak el és az izraeliek mellett számos egyéb ország állampolgárai is ott lehetnek a túszok között.

Az izraeli-palesztin háborúról tudósító hírfolyamunkat alább találja:

HVG